Effectief samenwerken

Beschrijving

EFFECTIEF SAMENWERKEN

Mensen zijn sociale wezens, toch gaat samenwerken niet vanzelf. Samenwerken kan soms behoorlijk stroef gaan. Mensen verschillen van elkaar en om met verschillen om te kunnen gaan, is het nodig dat je niet alleen jezelf goed kent en je bewust bent van jouw manier van communiceren maar ook nieuwsgierig bent naar de manier waarop jouw collega dat doet. Uit onderzoek blijkt dat de meest effectieve teams bestaan uit mensen die van elkaar verschillen en vooral goed gebruik maken van die verschillen. Het is fijn om te werken met iemand op wie je lijkt en bij wie je aan een half woord genoeg hebt.  Werken met iemand die echt anders werkt, zorgt vaak voor irritatie en ruis. Als het echter lukt om die verschillen te gebruiken en elkaar te versterken, dan ontstaan er succesvolle teams.  Dat gaat echter niet vanzelf. Dat vraagt inzicht in jezelf en echte interesse in de ander.

WAT GA JE LEREN?

Deze training heeft een actief karakter. Je wordt geprikkeld door steeds korte toelichtingen op een theorie of stelling waarna je meteen aan de slag gaat met oefeningen die je bewust maken van jouw manier van communiceren, van de manier waarop je overkomt en de manier waarop je je kunt aansluiten op een ander. Zo leer je wat voor jou werkt en hoe je beter kunt aansluiten op anderen.

In deze training leer je:

  • dat communicatie en elkaars communicatiestijlen kennen de key is om beter samen te werken.
  • dat gedrag voortkomt uit normen, waarden en overtuigingen.
  • dat inzicht in gedrag leidt tot begrip en betere samenwerking.
  • wat jouw eigen stijl van leren- denken en communiceren is door middel van de theorie Human Dynamics.
  • welke andere stijlen er zijn.
  • hoe je stijlen herkent en er op kan aansluiten.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Iedereen die met anderen samenwerkt, herkent dat samenwerken een werkwoord is. Deze training is daarom geschikt voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een team. Of je nu een manager van een team bent of een teamlid: deze training is geschikt voor iedereen die de noodzaak van teamwork inziet. Deze training wordt bovendien regelmatig incompany aangeboden. Veel managers hebben deze training ervaren als een belangrijk ingrediënt van teambuilding. Voordat je kunt gaan bouwen is er immers een stevig fundament nodig.

REVIEWS

” De trainer wist zijn training heel goed af te stemmen op je wensen. Na een korte intake heeft hij de training ‘ Samenwerken’  afgestemd op de fase waarin mijn eigen team zat op dat moment. Hij heeft ervoor gezorgd dat mensen zich meer bewust zijn van verschillen en dat ook met elkaar bespreken. De theorie Human Dynamics en de stijlen E,M en F heeft zich daar heel goed voor geleend. Echt een aanrader voor teamsessies! Tip 2: Start met deze training en doe dan pas het inhoudelijke gedeelte van je teamdag. Meer begrip voor elkaar zorgde ook voor een positieve inhoudelijke sessie. “

 

 ” Ik was best wel een beetje kritisch toen ik deze incompany-training volgde met mijn team. Het was immers niet de eerste keer dat we in het kader van teambuilding dergelijke trainingen volgden. Deze training heeft me echter verrast. Het was een heel afwisselend programma waarin we steeds weer aan het denken werden gezet over onszelf en over de samenwerking met elkaar. Ik heb collega’s waarmee ik al jaren werk echt beter leren kennen en beter leren begrijpen. “

Data/ Locatie/ Kosten

De eerstvolgende training op locatie is op vrijdag 3 december 2021 in Utrecht en kost 495 Euro, incl. btw.

Brochure

Interview met trainer

In gesprek met…

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor vrijdag 3 december 2021 in Utrecht.

Meer Trainingen

Bewust leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Effectief samenwerken

Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Effectief samenwerken