Conflicthantering & mentale weerbaarheid

Beschrijving

FREEZE, FIGHT OR FLIGHT!

Waar mensen zijn, zijn er ook meningsverschillen. Zodra het verschil in mening echter leidt tot het niet meer naar elkaar luisteren en het niet kunnen komen tot een compromis of oplossing is er sprake van een conflict. Conflicten zijn op zich geen probleem, maar je moet er wel mee kunnen omgaan. Er zijn verschillende conflictstijlen: de een slaat dicht, de ander wil het liefst vluchten en weer een ander zal zich gaan verdedigen. Niet altijd is de manier waarop je van nature reageert op conflicten de meest adequate. Interessant is het natuurlijk om te onderzoeken op welke manier je je eigen gedrag en die van een ander kunt beïnvloeden.

WAT GA JE LEREN?

In de training wordt ingegaan op de onderstaande onderwerpen:

  • Theorieën met betrekking tot conflict, functies van conflicten, conflictniveaus en conflictstijlen.
  • Het conflictdiagnosemodel.
  • Het (h)erkennen van de conflictstijlen en beïnvloeding ervan.
  • Het experimenteren door te oefenen met nieuwe conflictstijlen.
  • De beïnvloedingstechnieken.
  • Het toepassen van inzichten op eigen situaties.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

De training is bedoeld voor iedere professional die meer wil weten over de manier waarop er met conflicten kan worden omgegaan en de mate waarop je je eigen gedrag en dat van de ander kunt beïnvloeden.

WIE IS DE TRAINER?

Fanny Dekker geeft de training Conflicthantering. Fanny is psycholoog, docent en heeft veel ervaring opgedaan in de GGZ. Fanny is energiek en enthousiast en vindt het heel inspirerend om haar kennis en ervaring met elkaar te verbinden om zo te komen tot heel praktische tools en tips waarmee je aan de slag kunt in jouw praktijk van alledag

REVIEWS

Deze training vloog om! Fanny weet haar kennis en ervaring goed over te brengen en weet heel goed aan te sluiten bij ingebrachte situaties waardoor dit een heel concrete en leerzame dag is geweest.”

“Vanaf de eerste minuut lukt het Fanny te boeien. Ik ben me heel erg bewust geworden van mijn eigen patronen en de manier waarop ik deze kan doorbreken en beïnvloeden. Deze training heeft me niet alleen veel inzicht gegeven in het gedrag van mezelf maar ook in het gedrag van mijn collega’s. Ik heb nu concrete tools die ik kan inzetten en waarmee ik kan experimenteren in conflictsituaties.”  

“Ik raad iedere manager aan deze training te volgen. Het is leerzaam, herkenbaar en concreet. Ik kan door aangereikte tools en door inzicht in stijlen en beïnvloeding ervan veel beter omgaan en inspelen op conflictsituaties die er binnen een team kunnen spelen.”   

Data/ Locatie / Kosten

De eerstvolgende training wordt gegeven op donderdag 7 oktober 2021 in Utrecht en kost 495 Euro, incl. btw.

Brochure

Media
Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de training op donderdag 7 oktober 2021 in Utrecht.

MeerTrainingen

Leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Samenwerken

Samenwerken gaat niet vanzelf. Wil je de samenwerking verbeteren dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en communiceren en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Conflicthantering & mentale weerbaarheid