Conflicthantering & mentale weerbaarheid

Programma

FREEZE, FIGHT OR FLIGHT!

Waar mensen zijn, zijn er ook meningsverschillen. Zodra het verschil in mening echter leidt tot het niet meer naar elkaar luisteren en het niet kunnen komen tot een compromis of oplossing is er sprake van een conflict. Conflicten zijn op zich geen probleem, maar je moet er wel mee kunnen omgaan. Er zijn verschillende conflictstijlen: de een slaat dicht, de ander wil het liefst vluchten en weer een ander zal zich gaan verdedigen. Niet altijd is de manier waarop je van nature reageert op conflicten de meest adequate. Interessant is het natuurlijk om te onderzoeken op welke manier je je eigen gedrag en die van een ander kunt beïnvloeden.

WAT GA JE LEREN?

In de training wordt ingegaan op de onderstaande onderwerpen:

 • Theorieën met betrekking tot conflict, functies van conflicten, conflictniveaus en conflictstijlen.
 • Het conflictdiagnosemodel.
 • Het (h)erkennen van de conflictstijlen en beïnvloeding ervan.
 • Het experimenteren door te oefenen met nieuwe conflictstijlen.
 • De beïnvloedingstechnieken.
 • Het toepassen van inzichten op eigen situaties.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

De training is bedoeld voor iedere professional die meer wil weten over de manier waarop er met conflicten kan worden omgegaan en de mate waarop je je eigen gedrag en dat van de ander kunt beïnvloeden.

WIE IS DE TRAINER?

Fanny Dekker geeft de training Conflicthantering. Fanny is psycholoog, docent en heeft veel ervaring opgedaan in de GGZ. Fanny is energiek en enthousiast en vindt het heel inspirerend om haar kennis en ervaring met elkaar te verbinden om zo te komen tot heel praktische tools en tips waarmee je aan de slag kunt in jouw praktijk van alledag

REVIEWS

Deze training vloog om! Fanny weet haar kennis en ervaring goed over te brengen en weet heel goed aan te sluiten bij ingebrachte situaties waardoor dit een heel concrete en leerzame dag is geweest.”

“Vanaf de eerste minuut lukt het Fanny te boeien. Ik ben me heel erg bewust geworden van mijn eigen patronen en de manier waarop ik deze kan doorbreken en beïnvloeden. Deze training heeft me niet alleen veel inzicht gegeven in het gedrag van mezelf maar ook in het gedrag van mijn collega’s. Ik heb nu concrete tools die ik kan inzetten en waarmee ik kan experimenteren in conflictsituaties.”  

“Ik raad iedere manager aan deze training te volgen. Het is leerzaam, herkenbaar en concreet. Ik kan door aangereikte tools en door inzicht in stijlen en beïnvloeding ervan veel beter omgaan en inspelen op conflictsituaties die er binnen een team kunnen spelen.”   

Incompany / Coachtraject

Deze training wordt voor teams incompany op locatie bij jouw organisatie gegeven. Neem gerust contact op indien je deze training voor je team wilt organiseren via info@svtp.nl.

Ook is het mogelijk om deze training als een individueel coachingstraject te volgen. Indien je juist daar interesse in hebt, laat dat dan weten via info@svtp.nl.

Offerte

Afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal opdrachten en de specifieke wensen doen we je graag een passende offerte. Neem daarvoor contact op via info@svtp.nl.

Brochure

Vul je gegevens in en de brochure opent direct als pop-up.

  MeerTrainingen

  Management development

  Stuur je organisatie de juiste kant op door je managementteam verder te ontwikkelen. In het MD-traject komen de erkende leiderschapsmodules Leadership Fundamentals, Leadership Personal Growth en Leadership Empower your Team aan bod.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Persoonlijk Leiderschap

  In deze tweedaagse training sta jij met je ambities centraal. Neem zelf de teugels in handen en voer zelf de regie over je leven. Herken de ingesleten denk-en gedragspatronen in je leven en werk aan je eigen visie op de toekomst.

  Conflicthantering & mentale weerbaarheid