Bewust Leidinggeven

Programma

LEIDINGGEVEN IS EEN VAK!

Leidinggeven is een vak dat je moet leren. Zodra je leidinggevende bent, ervaar je dat er meer nodig is dan inhoudelijke kennis. Er worden verschillende (nieuwe) vaardigheden van je gevraagd in het omgaan en het aansturen van medewerkers. Je merkt dat het nodig is om je stijl van leidinggeven aan te passen aan verschillende medewerkers met verschillende behoeften.

Je wordt je als leidinggevende bovendien meer en meer bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Kortom: je bent niet van de een op andere dag een ervaren leidinggevende. Het is vaak vallen, opstaan, ervaren en experimenteren.

WAT GA JE LEREN?

In de training wordt ingegaan op de onderstaande onderwerpen:

 • Bewezen effectieve theorieën met betrekking tot leiderschap en psychologie.
 • De verschillende leiderschapsstijlen.
 • Het effect van je eigen gedrag op jouw medewerkers.
 • Het herkennen van patronen op de werkvloer.
 • Het bepalen van een passende insteek en niveau voor een gesprek.
 • Het voeren van een effectief gesprek met jouw medewerker(s).
 • Het op een passende wijze uitvoeren van jouw visie voor de afdeling.
 • Het bepalen van de gebieden waarop je jouw invloed wilt vergroten.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

De training is bedoeld voor iedere professional die meer wil weten over leidinggeven en zijn/haar eigen rol daarin.

REVIEWS

“Toen mijn manager mij vroeg om teamleider te worden van een groep ambulant hulpverleners in de thuiszorg zei ik daar gelijk ‘ja’ op. Om mij op mijn nieuwe functie voor te bereiden heb ik deze training gevolgd. Het enthousiasme van de trainer was aanstekelijk en ik heb zinvolle inzichten mee naar huis genomen over mijn eigen rol als leidinggevende en over het voeren van gesprekken met mijn  medewerkers”.

 “ Al jaren ben ik manager en was best tevreden over de manier waarop ik mijn taak vervulde. Toen ik van baan veranderde en de leiding kreeg over een heel ander team merkte ik dat vertrouwen op ervaring niet afdoende is. Dit team bleek niet zo op elkaar ingespeeld en was veel minder zelfstandig. Het lukte me onvoldoende om mijn team te beïnvloeden. De training maakte inzichtelijk wat ik onbewust goed deed, maar ook waar nog winst te behalen was. Ik vond het bovendien heel plezierig dat het na de training mogelijk was om wat consultmomenten af te nemen. Deze momenten gaven de nodige bevestiging en hebben geholpen om samen met mijn team steeds betere resultaten neer te zetten.”

Incompany / Coachtraject

Deze training organiseren we graag incompany bij jouw organisatie op locatie. Neem gerust contact op over de mogelijkheden via info@svtp.nl

Ook is het mogelijk om deze training als een individueel coachingstraject te volgen. Indien je juist daar interesse in hebt, laat dat dan weten via info@svtp.nl.

Offerte

Afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal opdrachten en de specifieke wensen doen we je graag een passende offerte. Neem daarvoor contact op via info@svtp.nl.

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

  Media

  Artikel:   

  Artikel:     

  Podcast:

  Webinar:

  Meer Trainingen

  Management development

  Stuur je organisatie de juiste kant op door je managementteam verder te ontwikkelen. In het MD-traject komen de erkende leiderschapsmodules Leadership Fundamentals, Leadership Personal Growth en Leadership Empower your Team aan bod.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Persoonlijk Leiderschap

  In deze tweedaagse training sta jij met je ambities centraal. Neem zelf de teugels in handen en voer zelf de regie over je leven. Herken de ingesleten denk-en gedragspatronen in je leven en werk aan je eigen visie op de toekomst.

  Bewust leidinggeven