Blog

Het succes van leiderschapstrajecten zit in de voorbereiding

Binnen iedere organisatie ontstaat op enig moment het gevoel dat medewerkers en teams een nieuwe impuls nodig hebben. De wereld om hen heen verandert immers in een rap tempo. Je kunt niet anders dan op gezette tijdens stilstaan, vooruitblikken en je afvragen of je nog doet wat je moet doen en of iedere belangrijke schakel in de organisatie voldoende ondersteund wordt in de taken die hij of zij moet uitvoeren. Het gaat dan niet om een snelle training te geven en dan weer door met de business: nee, wil je sterke leiders in je organisatie dan moet je die voeden met waar ze echt behoefte aan hebben. Gedragsverandering of je andere patronen eigen maken, gaat niet vanzelf. De ontwerpers van het leiderschapstraject moeten eerst met de opdrachtgevers de diepte in om een zinvol, uitdagend en inspirerend programma neer te zetten. SVTP kan dit als geen ander. Wij garanderen dat onze op maat gemaakte leiderschapstrajecten een goede investering zijn omdat we tijd en aandacht besteden aan een goede voorbereiding.

Onderzoek waar de ‘pijn’ zit en visualiseer uitkomsten

Iedere organisatie is anders: kent een eigen dynamiek, gekoppeld aan werkzaamheden, de mate van samenwerken en hoe dit wordt gefaciliteerd en aangestuurd. Dat betekent dat het onmogelijk is om gebruik te maken van gestandaardiseerde trajecten.

Om een traject te kunnen ontwerpen is het nodig gesprekken te voeren over problemen die ervaren worden en verwachtingen die bestaan, deze bij alle betrokkenen te toetsen en zo beelden met elkaar te delen.

Maak het concreet

Hoe concreter de vraag is, hoe concreter je het effect van een traject kunt meten. We nemen geen genoegen met: “We willen samenwerking verbeteren”. Om dit doel echt te kunnen bereiken, pellen we met jou deze vraag af om te komen tot zichtbaar ander gedrag en te behalen resultaten. SVTP maakt jouw organisatie, team en medewerkers sterker. Deze BELOFTE maken wij waar door onze op maat gemaakte trainingen, coaching en door je bij te staan tijdens het traject.

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te spreken over hoe SVTP jouw organisatie of team sterker helpt maken.

Het succes van leiderschapstrajecten zit in de voorbereiding