Recharge & Reconnect

Beschrijving

MEDITATIE JUIST NU!

Nu we veel meer aan huis gekluisterd zijn, lopen werk en privé vaak in elkaar over en is het moeilijk om afstand te nemen van je werk. Structuur ontbreekt, afleiding is er niet (of juist te veel als er kinderen thuis zijn) en voor de broodnodige pauzes gun je jezelf niet altijd tijd. Je mist bovendien de verbinding met je collega’s en de ‘chat chat- momenten’ bij het koffieapparaat.  Uit recent onderzoek blijkt dan ook dan stress onder thuiswerkers hoog ligt en het geluksgevoel daalt.

Shawn Anchor, onderzoeker aan Harvard University, onderzoekt al jaren wat het effect van meditatie is op het gebied van geluk en positieve psychologie. De belangrijkste en opvallendste uitkomst van één van de onderzoeken is dat meditatie, gedeeltes van je brein die te maken hebben met geluk en positiviteit doet groeien. En interessanter nog: meditatie laat delen waar stress en onrust huizen, krimpen!  Wonderlijk dat we niet met zijn allen meditatie inmiddels omarmen. Mediteren heeft namelijk niets te maken met hippieachtige toestanden, met spirituele ervaringen maar is er juist voor mensen die met de beide benen op de grond staan midden in een druk leven. Volgens Anchor is meditatie geen wondermiddel voor geluk maar het maakt je wel 10% gelukkiger wat een aanzienlijk percentage is voor een simpele, niet ingewikkelde handeling die je zonder allerlei hulpmiddelen en in een beperkte tijd kan uitvoeren.

WAT GA JE LEREN?

Meditatie vergt oefening. Zeker in het begin is het lastig te blijven focussen en niet af te dwalen. Oefenen baart echter kunst en dat is precies wat de vijfdaagse Recharge en Reconnect beoogt. Vijf werkdagen start je om 8.30 uur onder leiding van onze trainer in twintig minuten de dag op. Deze start geeft je rust, energie en zorgt er op lange termijn voor dat je hogere geluks- en lagere stressniveaus zult ervaren.

In deze vijfdaagse leer je:

  • dat meditatie je rust brengt in je leven.
  • op welke manier je die rust kunt oproepen.
  • welke invloed mediteren op je gedachten en gevoelens heeft.
  • op welke manier en hoe je meditatie gedurende dag en op verschillende momenten kunt inzetten.

 

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Meditatie is voor iedereen!  Het geeft je het vermogen om alles even stil te zetten. Dat geeft rust, waarna je meer in balans terugkomt en je je weer kunt storten in de waan van alle dag. Het even stilleggen van je denken is geen overbodige luxe als je weet dat er per dag maar liefst 60.000 tot 80.000 verschillende gedachten passeren. Je denkt na over wat komt, over wat is geweest, over wat je anders had kunnen doen en over….. ja, waar denk je eigenlijk niet over na!

Meditatie helpt je drukke geest te temmen!

WIE IS DE TRAINER?

Corona Meerman is degene die gedurende vijf werkdagen met jou de dag opstart. Corona is het voorbeeld van iemand die met beide benen op de grond staat en die meditatie gebruikt om succesvol te zijn, maar om bovenal richting te geven in haar leven en daarin de juiste keuzes te maken. Corona heeft Bedrijfskunde en Psychologie aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, bovendien is ze Yogatrainer. Nadat ze vijf jaar leiding heeft gegeven aan verschillende afdelingen (van klantcontact tot aan operations) heeft ze zich sinds mei 2020 volledig gestort op het trainen en coachen van professionals en geeft ze workshops en retreats.  Corona is energiek en enthousiast en vindt het heel inspirerend om met heel verschillende mensen op zoek te gaan naar wat hen rust geeft en wat ze daarbij helpt.

REVIEWS

“Leuk om eens te ervaren. Tot nu toe altijd wel wat sceptisch aangekeken tegen deze manier van ontspannen, maar eerlijk: het is me heel goed bevallen om mijn ochtend op deze manier te starten.”

“Deze ervaring smaakt voor mij naar meer. Gelukkig is het mogelijk om vervolg- en verdiepingstrainingen te volgen. Ik ben benieuwd wat deze zullen brengen en of het me lukt rustmomenten in mijn dagelijkse bestaan steeds meer in te bouwen.”

Waar en wanneer

Nieuwe data verschijnen binnenkort.

Brochure

Inschrijven

Nieuwe data verschijnen binnenkort.

Meer Trainingen

Leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Samenwerken

Samenwerken gaat niet vanzelf. Wil je de samenwerking verbeteren dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en communiceren en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Boost your team

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je wel wat inspiratie en ideeën gebruiken? Let's Boost!

Meer weten?

Volg ons op social media

Recharge & Reconnect