Persoonlijke groei

Programma

Voel je dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt? Wil je veranderen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze tweedaagse training echt iets voor jou.

Gedurende de twee dagen van de training Persoonlijke groei sta jij met je ontwikkelambities centraal. Je zult ervaren dat je door bewust te kiezen voor persoonlijke groei, je de eerste belangrijke stap hebt gezet. Tijdens de training krijg je meer inzicht in wie je bent, wat jouw drijfveren en eventuele belemmeringen zijn. Je krijgt verschillende tools aangereikt die je ondersteunen om je doelen te bereiken.

De training Persoonlijke groei is een actieve training waarin je heel praktisch aan de slag gaat met opgedane inzichten en eigen casussen. Het programma is in blokken opgebouwd. Aan de hand van verschillende modellen, theorieën en oefeningen maak je steeds weer de transfer naar je eigen praktijk.

Dag 1: WIE BEN JIJ?

o Kennismaken: om te kunnen leren is een veilige en vertrouwde omgeving noodzakelijk. Het kennen van elkaar draagt bij aan een gunstig leerklimaat waarin je je kwetsbaar durft op te stellen en waarin er veel tijd is om met elkaar ervaringen uit te wisselen, te oefenen en om ook van elkaar te leren.
o Na de kennismaking ligt de focus op je beginsituatie. Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk dat je inzicht krijgt in wie je bent en welke onbewust ingesleten patronen, welk zelfbeeld, welke waarden en overtuigingen je gedrag bepalen.Door middel van verschillende theorieën en opdrachten word je op een actieve manier
ervan bewust aan welke knoppen je moet draaien om verandering in te zetten en te
werken aan je persoonlijke groei.
o Je persoonlijkheid bepaalt bovendien op welke manier je dingen aanpakt en wat er nodig is om te veranderen. Door middel van een interactieve workshop krijg je meer inzicht in jouw dominante gedragsstijl. Je staat stil bij je kwaliteiten en bij wat je precies wil verbeteren en veranderen.

DAG 2: AMBITIES EN DOELEN

o Inzicht in jezelf maakt het mogelijk om te bepalen wat jouw persoonlijke ontwikkelplan wordt. Je maakt je eigen tijdlijn die aangeeft waar je vandaan komt, wat bepalend is geweest voor wie je geworden bent, waar je nu staat en waar je uiteindelijk naartoe wil.
o Pas als dat ‘stipje op de horizon’ duidelijk is, is het mogelijk om hier concrete doelen aan te koppelen. Je leert welke NLP-technieken je kunt inzetten om jouw geformuleerde doelen te bereiken. Uiteindelijk werk je op dag 2 aan een actieplan waarin je duidelijk beschrijft waarom je wil veranderen, wat je wil bereiken, hoe je eraan gaat werken, welke mijlpalen je wil behalen en wie je daarvoor nodig hebt.
o Afsluiten en vooruitblikken: een trainingsdag vliegt voorbij en je gaat naar huis met allerlei indrukken, nieuwe inzichten en tools waarmee je aan de slag kunt gaan. Om ervoor te zorgen dat de input van deze dag niet verloren gaat, bepaal je met de trainer en andere deelnemers wat er nodig en mogelijk is om echt stappen te kunnen blijven maken en je te blijven ontwikkelen in je persoonlijke groei.

Incompany / Coachtraject

Deze training wordt voor teams incompany op locatie bij jouw organisatie gegeven. Neem gerust contact op indien je deze training voor belangstellenden in je organisatie wilt organiseren via info@svtp.nl.

Ook is het mogelijk om deze training als een individueel coachtraject te volgen. Indien je juist daar interesse in hebt, laat dat dan weten via info@svtp.nl.

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

  Offerte

  Afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal opdrachten en de specifieke wensen doen we je graag een passende offerte. Neem daarvoor contact op via info@svtp.nl.

   

   

  Meer Trainingen

  Persoonlijke groei

  Voel jij dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt? Wil jij veranderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze driedaagse training aangevuld met individuele coachmomenten echt iets voor jou.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Conflicthantering & mentale weerbaarheid

  Bij conflicten reageert iedereen anders: de een slaat dicht, een ander gaat zich juist verdedigen. Bij deze training leer je hoe je bij conflicten jouw gedrag en dat van anderen kunt beïnvloeden.

  Persoonlijke groei