Omgaan met Rouw en Verlies op het werk

Programma

HOE TE HANDELEN?

Op het moment dat iemand met verlies en/of verandering in zijn leven te maken krijgt, sta je vaak met lege handen. We leren immers heel veel in ons leven, maar niet hoe je omgaat met verlies en verandering. Verlies van een dierbare, van een relatie, van gezondheid of werk kan mensen echter behoorlijk uit hun evenwicht halen en niet altijd weet je als collega en/of als (HR-) manager adequaat te handelen. Als (HR-)manager krijg je bovendien te maken met de impact die verlies en/of verandering heeft op mensen. Dit kan zich uiten in verzuim vanwege conflicten, fysieke en/of mentale klachten.

Zeker in deze tijd waarin we allen veel verlies lijden is het noodzakelijk hier meer aandacht voor te hebben en concrete handvatten te ontvangen om mensen te kunnen ondersteunen.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Theorieën met betrekking tot rouw & verlies.
 • Het verliesproces van het individu.
 • Do’s en Dont’s bij rouw en verlies.
 • Gespreksthema’s die van belang zijn bij het rouw-/verliesproces van de medewerker.
 • De verliescultuur en cooping-stijlen binnen de organisatie .
 • Protocollen voor de organisatie.
 • De vertaling van casuïstiek naar de praktijk.
 • ‘Het kompas’ als praktische handvat.
 • Het delen van ervaringen.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Deze training is voor (HR-)managers en leidinggevenden die willen leren hoe ze om kunnen gaan met rouw en verlies in de werkomgeving.

WIE IS DE TRAINER?

Stephanie Beijnes geeft de training Omgaan met rouw en verlies op het werk. Stephanie is sinds 2011 werkzaam als coach Rouw en Verlies. Door haar aanpak weet ze ieder persoon, individueel of in groepsverband, te helpen na een verlies. Zij is oprichter van en kerndocent bij de post-bachelor Hbo Verlieskunde voor hulpverleners. Als bestuurslid van het Landelijk Steunpunt Verlies heeft zij bijgedragen aan het manifest ‘Aandacht voor rouw’. Kortom: een toptrainer met veel kennis over en ervaring met het onderwerp Omgaan met rouw en verlies op het werk.

REVIEWS

Het plotselinge overlijden van de partner van een van mijn medewerkers heeft een grote impact gehad op zowel de betrokkene als de collega’s in het team. Tijdens deze training heb ik geleerd hoe ik met zulke situaties kan omgaan en welke zaken daarbij om specifieke aandacht vragen. Het is voor mij zowel een heel leerzame als ook emotionele dag geweest”.

Incompany/ Coachtraject

Deze training wordt voor teams incompany op locatie bij jouw organisatie gegeven. Neem gerust contact op indien je deze training voor je team wilt organiseren via info@svtp.nl.

Ook is het mogelijk om deze training als een individuele coaching te volgen. Indien je juist daar interesse in hebt, laat dat dan weten via info@svtp.nl.

Offerte

Afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal opdrachten en uw specifieke wensen doen we u graag een passende offerte. Neem daarvoor contact op via info@svtp.nl.

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

 

  Media

   

   

   

   

   

   

  Meer Trainingen

  Management development

  Stuur je organisatie de juiste kant op door je managementteam verder te ontwikkelen. In het MD-traject komen de erkende leiderschapsmodules Leadership Fundamentals, Leadership Personal Growth en Leadership Empower your Team aan bod.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Persoonlijk Leiderschap

  In deze tweedaagse training sta jij met je ambities centraal. Neem zelf de teugels in handen en voer zelf de regie over je leven. Herken de ingesleten denk-en gedragspatronen in je leven en werk aan je eigen visie op de toekomst.

  Omgaan met rouw en verlies op het werk