Omgaan met Rouw en Verlies op het werk

Beschrijving

HOE TE HANDELEN?

Op het moment dat iemand met verlies en/of verandering in zijn leven te maken krijgt, sta je vaak met lege handen. We leren immers heel veel in ons leven, maar niet hoe je omgaat met verlies en verandering. Verlies van een dierbare, van een relatie, van gezondheid of werk kan mensen echter behoorlijk uit hun evenwicht halen en niet altijd weet je als collega en/of als (HR-) manager adequaat te handelen. Als (HR-)manager krijg je bovendien te maken met de impact die verlies en/of verandering heeft op mensen. Dit kan zich uiten in verzuim vanwege conflicten, fysieke en/of mentale klachten.

Zeker in deze tijd waarin we allen veel verlies lijden is het noodzakelijk hier meer aandacht voor te hebben en concrete handvatten te ontvangen om mensen te kunnen ondersteunen.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Theorieën met betrekking tot rouw & verlies.
  • Het verliesproces van het individu.
  • Do’s en Dont’s bij rouw en verlies.
  • Gespreksthema’s die van belang zijn bij het rouw-/verliesproces van de medewerker.
  • De verliescultuur en cooping-stijlen binnen de organisatie .
  • Protocollen voor de organisatie.
  • De vertaling van casuïstiek naar de praktijk.
  • ‘Het kompas’ als praktische handvat.
  • Het delen van ervaringen.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Deze training is voor (HR-)managers en leidinggevenden die willen leren hoe ze om kunnen gaan met rouw en verlies in de werkomgeving.

WIE IS DE TRAINER?

Stephanie Beijnes geeft de training Omgaan met rouw en verlies op het werk. Stephanie is sinds 2011 werkzaam als coach Rouw en Verlies. Door haar aanpak weet ze ieder persoon, individueel of in groepsverband, te helpen na een verlies. Zij is oprichter van en kerndocent bij de post-bachelor Hbo Verlieskunde voor hulpverleners. Als bestuurslid van het Landelijk Steunpunt Verlies heeft zij bijgedragen aan het manifest ‘Aandacht voor rouw’. Kortom: een toptrainer met veel kennis over en ervaring met het onderwerp Omgaan met rouw en verlies op het werk.

REVIEWS

Het plotselinge overlijden van de partner van een van mijn medewerkers heeft een grote impact gehad op zowel de betrokkene als de collega’s in het team. Tijdens deze training heb ik geleerd hoe ik met zulke situaties kan omgaan en welke zaken daarbij om specifieke aandacht vragen. Het is voor mij zowel een heel leerzame als ook emotionele dag geweest”.

Data/ Locatie/ Kosten

De eerstvolgende training kun je volgen op:

dinsdag 5 oktober 2021 in Utrecht. De kosten voor de training  zijn 495 Euro, incl.  btw.

Brochure

Media
Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor dinsdag 5 oktober 2021 in Utrecht.

Meer Trainingen

Leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Samenwerken

Samenwerken gaat niet vanzelf. Wil je de samenwerking verbeteren dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en communiceren en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Omgaan met rouw en verlies op het werk