Omgaan met Rouw en Verlies op het werk

Programma

HOE TE HANDELEN?

Op het moment dat iemand met verlies en/of verandering in zijn leven te maken krijgt, sta je vaak met lege handen. We leren immers heel veel in ons leven, maar niet hoe je omgaat met verlies en verandering. Verlies van een dierbare, van een relatie, van gezondheid of werk kan mensen echter behoorlijk uit hun evenwicht halen en niet altijd weet je als collega en/of als (HR-) manager adequaat te handelen. Als (HR-)manager krijg je bovendien te maken met de impact die verlies en/of verandering heeft op mensen. Dit kan zich uiten in verzuim vanwege conflicten, fysieke en/of mentale klachten.

Zeker in deze tijd waarin we allen veel verlies lijden is het noodzakelijk hier meer aandacht voor te hebben en concrete handvatten te ontvangen om mensen te kunnen ondersteunen.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Theorieën met betrekking tot rouw & verlies.
 • Het verliesproces van het individu.
 • Do’s en Dont’s bij rouw en verlies.
 • Gespreksthema’s die van belang zijn bij het rouw-/verliesproces van de medewerker.
 • De verliescultuur en cooping-stijlen binnen de organisatie .
 • Protocollen voor de organisatie.
 • De vertaling van casuïstiek naar de praktijk.
 • ‘Het kompas’ als praktische handvat.
 • Het delen van ervaringen.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Deze training is voor (HR-)managers en leidinggevenden die willen leren hoe ze om kunnen gaan met rouw en verlies in de werkomgeving.

WIE IS DE TRAINER?

Stephanie Beijnes geeft de training Omgaan met rouw en verlies op het werk. Stephanie is sinds 2011 werkzaam als coach Rouw en Verlies. Door haar aanpak weet ze ieder persoon, individueel of in groepsverband, te helpen na een verlies. Zij is oprichter van en kerndocent bij de post-bachelor Hbo Verlieskunde voor hulpverleners. Als bestuurslid van het Landelijk Steunpunt Verlies heeft zij bijgedragen aan het manifest ‘Aandacht voor rouw’. Kortom: een toptrainer met veel kennis over en ervaring met het onderwerp Omgaan met rouw en verlies op het werk.

REVIEWS

Het plotselinge overlijden van de partner van een van mijn medewerkers heeft een grote impact gehad op zowel de betrokkene als de collega’s in het team. Tijdens deze training heb ik geleerd hoe ik met zulke situaties kan omgaan en welke zaken daarbij om specifieke aandacht vragen. Het is voor mij zowel een heel leerzame als ook emotionele dag geweest”.

Data/ Aanmelden

De eendaagse training Omgaan met rouw en verlies duurt van 09:30 uur tot 16:30 uur en wordt gegeven in Utrecht. De training kun je volgen op:

Maand/  Jaar Datum Aanmelden
jun-22 woensdag 1 juni aanmelden
Kosten

De kosten van deze training zijn 495 Euro, incl. btw. Dit is inclusief studiemateriaal en arrangementskosten (koffie, thee, lunch).

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

 

  Media

   

   

   

   

   

   

  Meer Trainingen

  Persoonlijke groei

  Voel jij dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt? Wil jij veranderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze driedaagse training aangevuld met individuele coachmomenten echt iets voor jou.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Conflicthantering & mentale weerbaarheid

  Bij conflicten reageert iedereen anders: de een slaat dicht, een ander gaat zich juist verdedigen. Bij deze training leer je hoe je bij conflicten jouw gedrag en dat van anderen kunt beïnvloeden.

  Omgaan met rouw en verlies op het werk