Management Development

Beschrijving

LEIDINGGEVEN IS EEN VAK!!

Leidinggeven is een vak waar je specifieke vaardigheden voor nodig hebt. Er is immers meer nodig dan enkel inhoudelijke kennis. Er worden verschillende (nieuwe) skills van je verwacht in het omgaan en het aansturen van medewerkers. Je merkt dat het nodig is om je stijl van leidinggeven aan te passen aan de verschillende medewerkers met verschillende behoeften.

Je wordt je als leidinggevende bovendien meer en meer bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Bovendien ervaar je dat je een positieve invloed kunt hebben op het sterker maken van je eigen team. Kortom: je bent niet van de een op andere dag een ervaren leidinggevende. Het is vaak vallen, opstaan, ervaren en experimenteren.

WAT GA JE LEREN?

Het Management Developmenttraject bestaat uit drie onderdelen: Leiderschap Fundamentals, Leiderschap Personal Growth en Leiderschap Empower your Team.

Met Leiderschap Fundamentals (3 dagen) leg je de basis en word je je bewust van wat leiderschap is, wat erbij komt kijken en wat dat van jou als inspirerend leider vraagt. In Leiderschap Personal Growth (3 dagen) zoom je in op jouw eigen kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelingsbehoefte en bij Leiderschao Empower Your Team (3 dagen) ga je aan de slag met je team. Je stapt de deur uit met allerlei tips en tricks en een concreet gepersonaliseerd stappenplan om jouw team naar een hoger level te tillen.

In de trainingen wordt ingegaan op de onderstaande onderwerpen. (Natuurlijk is het mogelijk het programma in overleg naar behoefte aan te passen).

LEIDERSCHAP FUNDAMENTALS (3 dagen)

Inspirerende leiders weten hoe ze een team aansturen, ondersteunen en beïnvloeden. In Leiderschap Fundamentals word je je bewust van wie je bent, hoe je je verhoudt tot onderstaande onderwerpen, op welke manier jij leidinggeeft en in hoeverre dat past bij de rol en de taak van een inspirerende leider.

Topics:

 • Wat is leiderschap?
 • Welk (voorbeeld) gedrag vertonen inspirerende leiders?
 • Hoe communiceren leiders?
 • Welke leiderschapsstijlen zijn er?
 • Welke invloed heeft een leider op een team en de ontwikkeling ervan?

LEIDERSCHAP PERSONAL GROWTH (3 dagen)

Ben jij die leider die vaardigheden heeft om de veranderingen in de toekomst aan te kunnen, die focus heeft om te blijven ontwikkelen en groeien ten behoeve van te behalen groepsresultaten?

Topics:

 • Wat voor soort leider ben jij?
 • Waarop wil je nog groeien en ontwikkelen?
 • Wat zijn jouw belemmerende gedachten, hoe goed ken je jezelf: kwaliteiten, valkuilen en blinde vlekken?
 • Wie of wat heb jij nodig om volledig tot je recht te komen
 • Hoe flexibel, wendbaar en stressbestendig ben je?
 • Weet jij te inspireren tot verandering en innovatie vanuit vertrouwen, verbinding en motivatie?
 • Kijk jij kritisch naar het functioneren van de organisatie, jezelf en het team en neem jij initiatief om tot een succesvolle strategie te komen?

LEIDERSCHAP EMPOWER YOUR TEAM

Om resultaten te bereiken heb je een sterk team nodig. Een team dat presteert naar kunnen, dat zich verantwoordelijk voelt en pro-actief reageert. Dat is niet vanzelfsprekend. Als leider is het je taak om een stevig fundament te leggen en vanuit de individuele talenten en potentie van je medewerkers doelen en resultaten te behalen.

Topics:

 • Van organisatiedoelen, naar afdelingsdoelen en individuele doelen.
 • Hoe is je team opgebouwd: heb je een juiste ‘opstelling’?
 • Wat zijn jouw drijfveren en die van je teamleden?
 • Wat is situationeel leiderschap en in hoeverre pas je dat bewust toe?
 • Op welke manier stimuleer jij potentie en prestatie van je medewerkers
 • Hoe maak je met je team inzichtelijk waar jullie staan en welke stappen er genomen moeten worden om doelen te bereiken?
 • Hoe stimuleer je een positieve werk- en leeromgeving?
 • Hoe coach je je medewerkers naar zelfstandigheid?

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

De training is bedoeld voor iedere Teamleider/Manager/Professional die een groep mensen aanstuurt, motiveert en ondersteunt.

Incompany

Deze training wordt alleen incompany gegeven. In overleg kan de training helemaal op uw organisatie worden afgestemd.

Neem gerust contact op indien u deze training voor uw team wilt organiseren via info@svtp.nl

Meer Trainingen

Management development

Stuur je organisatie de juiste kant op door je managementteam verder te ontwikkelen. In het MD-traject komen de erkende leiderschapsmodules Leadership Fundamentals, Leadership Personal Growth en Leadership Empower your Team aan bod.

Effectief samenwerken

Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Persoonlijk Leiderschap

In deze tweedaagse training sta jij met je ambities centraal. Neem zelf de teugels in handen en voer zelf de regie over je leven. Herken de ingesleten denk-en gedragspatronen in je leven en werk aan je eigen visie op de toekomst.

Management development