Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs

Beschrijving

SUCCESVOL HOOGBEGAAFD!

Ongeveer 2,5 % van de Nederlanders is hoogbegaafd. Iemand wordt gezien als hoogbegaafd als hij/zij een IQ- score van 130 of hoger heeft. Hoogbegaafden worden vaak helemaal niet (h)erkend vanwege onderpresteren en psychische problemen. In de training Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs wordt specifiek ingegaan op wat studenten met hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs nodig hebben om tot hun recht te komen. Hoogbegaafden hebben een hoog potentieel, maar zijn niet altijd zelfstandig in staat om hun studie af te ronden. Om deze groep te ondersteunen is het belangrijk te weten waar ze tegenaan lopen, zowel in hun studie als in hun persoonlijke ontwikkeling.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Hoogbegaafdheid omvat meer dan een hoog IQ
 • Het herkennen van studenten met hoogbegaafdheid
 • De behoeften van hoogbegaafde studenten
 • Het begeleiden van studenten met hoogbegaafdheid
 • Bewezen succesfactoren om het studiesucces en het welzijn van hoogbegaafde studenten te bevorderen
 • Het opdoen van inzichten om hoogbegaafde studenten te begeleiden
 • Het delen van ervaringen

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Ben jij een professional in het hoger onderwijs die te maken krijgt met hoogbegaafde studenten in het onderwijs? Dan is deze training voor jou. Veel decanen, studentbegeleiders, studentcoaches, en mentoren zijn je voorgegaan.

Incompany

Deze training wordt op aanvraag incompany gegeven. 

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

  Media

  Meer Trainingen

  Management development

  Stuur je organisatie de juiste kant op door je managementteam verder te ontwikkelen. In het MD-traject komen de erkende leiderschapsmodules Leadership Fundamentals, Leadership Personal Growth en Leadership Empower your Team aan bod.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Persoonlijk Leiderschap

  In deze tweedaagse training sta jij met je ambities centraal. Neem zelf de teugels in handen en voer zelf de regie over je leven. Herken de ingesleten denk-en gedragspatronen in je leven en werk aan je eigen visie op de toekomst.

  Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs