Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs

Beschrijving

SUCCESVOL HOOGBEGAAFD!

Ongeveer 2,5 % van de Nederlanders is hoogbegaafd. Iemand wordt gezien als hoogbegaafd als hij/zij een IQ- score van 130 of hoger heeft. Hoogbegaafden worden vaak helemaal niet (h)erkend vanwege onderpresteren en psychische problemen. In de training Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs wordt specifiek ingegaan op wat studenten met hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs nodig hebben om tot hun recht te komen. Hoogbegaafden hebben een hoog potentieel, maar zijn niet altijd zelfstandig in staat om hun studie af te ronden. Om deze groep te ondersteunen is het belangrijk te weten waar ze tegenaan lopen, zowel in hun studie als in hun persoonlijke ontwikkeling.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Hoogbegaafdheid omvat meer dan een hoog IQ
  • Het herkennen van studenten met hoogbegaafdheid
  • De behoeften van hoogbegaafde studenten
  • Het begeleiden van studenten met hoogbegaafdheid
  • Bewezen succesfactoren om het studiesucces en het welzijn van hoogbegaafde studenten te bevorderen
  • Het opdoen van inzichten om hoogbegaafde studenten te begeleiden
  • Het delen van ervaringen

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Ben jij een professional in het hoger onderwijs die te maken krijgt met hoogbegaafde studenten in het onderwijs? Dan is deze training voor jou. Veel decanen, studentbegeleiders, studentcoaches, en mentoren zijn je voorgegaan.

Data / Locatie / Kosten

De eerstvolgende training op locatie is op maandag 29 maart 2021 in Eindhoven en kost 395 Euro, incl. btw.

Bij de training op locatie houden we rekening met alle corona-voorschriften. Daarom geven we de training in kleine groepen op locaties waar we voldoende afstand bewaren. We snappen dat je het een onzekere periode vindt. Wil je op enig moment je  inschrijving voor een trainingsdatum verplaatsen naar een later moment in het jaar, dan kan dat natuurlijk.    

Brochure

Media

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor maandag 29 maart 2021 in Eindhoven.

Meer Trainingen

Leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Samenwerken

Samenwerken gaat niet vanzelf. Wil je de samenwerking verbeteren dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en communiceren en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs