Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs

Beschrijving

SUCCESVOL HOOGBEGAAFD!

Ongeveer 2,5 % van de Nederlanders is hoogbegaafd. Iemand wordt gezien als hoogbegaafd als hij/zij een IQ- score van 130 of hoger heeft. Hoogbegaafden worden vaak helemaal niet (h)erkend vanwege onderpresteren en psychische problemen. In de training Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs wordt specifiek ingegaan op wat studenten met hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs nodig hebben om tot hun recht te komen. Hoogbegaafden hebben een hoog potentieel, maar zijn niet altijd zelfstandig in staat om hun studie af te ronden. Om deze groep te ondersteunen is het belangrijk te weten waar ze tegenaan lopen, zowel in hun studie als in hun persoonlijke ontwikkeling.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Hoogbegaafdheid omvat meer dan een hoog IQ
  • Het herkennen van studenten met hoogbegaafdheid
  • De behoeften van hoogbegaafde studenten
  • Het begeleiden van studenten met hoogbegaafdheid
  • Bewezen succesfactoren om het studiesucces en het welzijn van hoogbegaafde studenten te bevorderen
  • Het opdoen van inzichten om hoogbegaafde studenten te begeleiden
  • Het delen van ervaringen

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Ben jij een professional in het hoger onderwijs die te maken krijgt met hoogbegaafde studenten in het onderwijs? Dan is deze training voor jou. Veel decanen, studentbegeleiders, studentcoaches, en mentoren zijn je voorgegaan.

Incompany

Deze training wordt op aanvraag incompany gegeven. 

Brochure

Media

Meer Trainingen

Bewust leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Effectief samenwerken

Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs