Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs

Beschrijving

SUCCESVOL HOOGBEGAAFD!

Ongeveer 2,5 % van de Nederlanders is hoogbegaafd. Iemand wordt gezien als hoogbegaafd als hij/zij een IQ- score van 130 of hoger heeft. Hoogbegaafden worden vaak helemaal niet (h)erkend vanwege onderpresteren en psychische problemen. In de training Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs wordt specifiek ingegaan op wat studenten met hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs nodig hebben om tot hun recht te komen. Hoogbegaafden hebben een hoog potentieel, maar zijn niet altijd zelfstandig in staat om hun studie af te ronden. Om deze groep te ondersteunen is het belangrijk te weten waar ze tegenaan lopen, zowel in hun studie als in hun persoonlijke ontwikkeling.

WAT GA JE LEREN?

In de training staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Hoogbegaafdheid omvat meer dan een hoog IQ
 • Het herkennen van studenten met hoogbegaafdheid
 • De behoeften van hoogbegaafde studenten
 • Het begeleiden van studenten met hoogbegaafdheid
 • Bewezen succesfactoren om het studiesucces en het welzijn van hoogbegaafde studenten te bevorderen
 • Het opdoen van inzichten om hoogbegaafde studenten te begeleiden
 • Het delen van ervaringen

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Ben jij een professional in het hoger onderwijs die te maken krijgt met hoogbegaafde studenten in het onderwijs? Dan is deze training voor jou. Veel decanen, studentbegeleiders, studentcoaches, en mentoren zijn je voorgegaan.

Incompany

Deze training wordt op aanvraag incompany gegeven. 

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

  Media

  Meer Trainingen

  Persoonlijke groei

  Voel jij dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt? Wil jij veranderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze driedaagse training aangevuld met individuele coachmomenten echt iets voor jou.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Conflicthantering & mentale weerbaarheid

  Bij conflicten reageert iedereen anders: de een slaat dicht, een ander gaat zich juist verdedigen. Bij deze training leer je hoe je bij conflicten jouw gedrag en dat van anderen kunt beïnvloeden.

  Hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs