DISC-training: alles over gedragsstijlen

Programma

Leer verschillende gedragsstijlen bewust inzetten om de interactie met de ander positief te beïnvloeden.

Wij mensen zijn geen solitaire wezens, wij staan graag in contact met anderen. Iedereen zal echter herkennen dat het gedrag dat je laat zien, gekoppeld is aan de omgeving of aan die specifieke situatie. Met andere woorden, de ene situatie of omgeving roept ander gedrag op dan de andere. Dit komt voort uit ons onbewust adaptieve vermogen. Om effectief te kunnen samenwerken en om tot gewenste resultaten te komen is het wenselijk je gedrag bewust te kunnen aanpassen en inzetten. Om dit bewust te kunnen doen en stijlflexibel te zijn, is het nodig inzicht te hebben in de verschillende gedragsstijlen. Het DISC-model is een hoog gevalideerd gedragsmodel dat in deze training ingezet wordt om te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen. Het model helpt je om zonder oordeel in kaart te brengen wat jouw voorkeursgedrag is. Hoe jij doet, denkt, communiceert en wat je wil en wat jou motiveert. De training geeft bovendien inzicht in wat andere gedragsstijlen kunnen zijn.

Deze training levert voor ieder individueel inzicht op. Teams die deze training volgen en die de opgedane inzichten op een juiste manier leren gebruiken ervaren een: effectievere manier van communiceren, meer tevredenheid op de werkvloer, een verbetering van zakelijke en persoonlijke interacties en een verbetering van persoonlijke en professionele relaties.

WAT GA JE LEREN?

Deze training heeft een actief karakter. Je maakt kennis met het DISC-model. Door middel van opdrachten leer je het model te doorgronden en maak je je de gedragsstijlen steeds meer eigen. Je herkent je eigen voorkeursgedrag en je leert op welke manier je stijlflexibel, gedrag kunt inzetten.

In deze training leer je:

 • dat er niet zoiets bestaat als geen communicatie.
 • dat gedrag beïnvloedt wordt door de omgeving en situatie en voortkomt uit drijfveren en angsten.
 • wat jouw eigen voorkeursgedrag is met behulp van het DISC-model.
 • dat inzicht in eigen voorkeursgedrag en andere gedragsstijlen gedrag leidt tot begrip en betere samenwerking.
 • hoe je stijlen herkent en er op kan aansluiten.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Iedereen herkent dat gedrag wordt beïnvloed door de omgeving en de specifieke situatie waarin je je bevindt. Niet altijd is je voorkeursgedrag effectief en efficiënt. Deze training is daarom geschikt voor iedereen die zich meer bewust wil zijn van zijn eigen voorkeursgedragsstijl en andere gedragsstijlen en benieuwd is op welke manier je gedrag bewust kunt inzetten ( stijlflexibel handelen) wanneer de situatie erom vraagt. Deze training is als individu te volgen maar wordt ook vaak Incompany aangeboden.

WIE IS DE TRAINER?

‘De DISC-training: Alles over gedragsstijlen’ wordt gegeven door Alice Vermeulen. Ze is een ervaren en gecertificeerde DISC-trainer, docent en coach. Ze is algemeen directeur van SVTP. Haar jarenlange ervaring en het werken met diverse personen en groepen zorgen ervoor dat zij zich enorm goed kan inleven in gedachten en behoeften van mensen. Bovenal is Alice een hele prettige en enthousiaste trainer die je gedurende de dag op een inspirerende wijze meeneemt.

Data/ aanmelden

Deze eendaagse training duurt van 09:30 uur tot 16:30 uur en wordt georganiseerd in Utrecht.

Deze training wordt voor teams ook vaak incompany gegeven. Neem gerust contact op indien u deze training voor uw team wilt organiseren via info@svtp.nl.

Ook is het mogelijk om deze training als een individuele coachingsdag te volgen. Indien je juist daar interesse in hebt, laat dat dan weten via info@svtp.nl.

De eerstvolgende datum waarop de training wordt gegeven:

Maand/  Jaar Datum Aanmelden
mei-22 vrijdag 27 mei aanmelden
Kosten

Deze training kost 495 Euro, incl. btw. (Materialen en lunch inbegrepen.)

Brochure

Laat je gegevens achter om de brochure te kunnen downloaden.

  Meer Trainingen

  Persoonlijke groei

  Voel jij dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt? Wil jij veranderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze driedaagse training aangevuld met individuele coachmomenten echt iets voor jou.

  Effectief samenwerken

  Wil je effectief samenwerken dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Effectief samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

  Conflicthantering & mentale weerbaarheid

  Bij conflicten reageert iedereen anders: de een slaat dicht, een ander gaat zich juist verdedigen. Bij deze training leer je hoe je bij conflicten jouw gedrag en dat van anderen kunt beïnvloeden.

  DISC-training: alles over gedragsstijlen