Assessorentraining

Beschrijving

COMPETENTE ASSESSOREN!

Het assessment is een populaire methode om te toetsen of studenten zich het competentieprofiel van hun opleiding voldoende eigen hebben gemaakt. Een goed assessment en een onderbouwde beoordeling geven, staat of valt echter met een competente assessor. Een goede assessor: is zich bewust van de competenties die een assessor moet bezitten, realiseert zich dat de rol van een assessor anders is dan die van een begeleider, is in staat door middel van concrete vragen de student een podium te bieden en kan over de prestaties van de student een onderbouwd oordeel geven en dit ook terugkoppelen aan de student.

WAT GA JE LEREN?

Na het volgen van deze training:

  • heb je kennisgemaakt met de WACKERmethode die je op een oordeelsvrije manier leert kijken naar aangeleverde documenten van een student.
  • ben je je bewust van je taak en rol als assessor: van begeleider naar beoordelaar.
  • ben je je bewust geworden van de competenties die een assessor moet bezitten.
  • ben je in staat om de juiste en concrete vragen te formuleren die de student een podium bieden.
  • kom je door het uitwisselen met deelnemers (uit je eigen team) tot een aanpak: zo doen wij dat.
  • ben je door het oefenen van assessmentgesprekken vaardiger geworden in het stellen van vragen en het beoordelen van studenten.
  • heb je geleerd hoe het assessment bijdraagt aan een op de beoordelingscriteria gebaseerd oordeel.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Ben jij een professional in het onderwijs en wordt er binnen jouw opleiding gebruik gemaakt van een assessment? Is het jouw taak als assessor om te beoordelen of een student het competentieprofiel zich eigen heeft gemaakt? Dan is deze training voor jou. Ook voor professionals die al wel eerder assessments hebben afgenomen, is deze training uitermate geschikt om kennis en kunde weer eens op te frissen.

WIE ZIJN DE TRAINERS?

SVTP werkt alleen met deskundige en hooggewaardeerde trainers, psychologen en onderwijskundigen. We hebben een aantal trainers die niet alleen expertise hebben op het snijvlak van onderwijskunde en communicatie, maar ze zijn ook ervaringsdeskundigen en werkzaam (geweest) in het universitair en beroepsonderwijs.

REVIEWS

“Ik heb veel geleerd van deze training. Els en Alice zijn beide enorm vaardig in het overbrengen van hun kennis. Door de praktische insteek, de goede tips en oefeningen heb ik echt het gevoel voldoende vaardig te zijn als assessor en kijk ik met vertrouwen naar de assessments die ik in de loop van dit jaar ga afnemen. Dank jullie beide voor jullie tijd, enthousiasme en inspiratie!”

“Eerlijk gezegd dacht ik dat het voor mij een kwestie was van het opfrissen van mijn vaardigheden als assessor. Maar niets is minder waar! Ik heb enorm veel geleerd en heb gemerkt dat mijn aanpak niet altijd leidt tot voldoende inzicht in het wel of niet voldoen aan beoordelingscriteria. Door mijn vragen veel beter af te stemmen op de criteria, zal het assessment veel meer leiden tot antwoorden die ik nodig heb om de student op waarde in te schatten.”

Incompany

Deze training wordt alleen incompany gegeven. Neem gerust contact op indien u deze training voor uw team wilt organiseren via info@svtp.nl

Brochure

Meer Trainingen

Leidinggeven

Leidinggeven is een vak, dat veel meer van je vraagt dan inhoudelijke kennis. Deze training focust op je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert over leiderschap, psychologie, groepsprocessen en leiderschapsstijlen: een must voor iedere leidinggevende.

Samenwerken

Samenwerken gaat niet vanzelf. Wil je de samenwerking verbeteren dan moet je nadenken over je eigen manier van werken en communiceren en interesse hebben voor de aanpak van anderen. De training Samenwerken zorgt voor succesvolle teams!

Teamontwikkeling

Wil jij ook dat ieder teamlid zich betrokken voelt en zijn verantwoordelijkheid neemt? Breng je graag wat nieuwe energie in je team? Heb je zelf al van alles geprobeerd en kun je inspiratie en ideeën gebruiken? Let's boost your team!

Meer weten?

Volg ons op social media

Assessorentraining